Mens Tennis Forums banner

Hangzhou QF: Yibing Wu d. [2] Daniil Medvedev 5-7 7-6 6-4

1.7K views 32 replies 26 participants last post by  Drango  
#1 · (Edited)
Meddy powinien był wygrać to w 2... prowadzi seta i break. Nadal daleko od swojej najlepszej formy. Smutne i trudne do oglądania.

#9 ·
Przeglądałem wyniki na żywo wcześniej i zobaczyłem, że Medvedev prowadził jednego seta i breaka, być może serwował na mecz (nie pamiętam dokładnie) i pomyślałem: „wow, Miedwiediew ma szansę na pierwszy tytuł od ponad 2 lat”. A potem zobaczyłem, że przegrał.

Nie mam słów.

#18 ·
Nic wielkiego jako niespodzianka tutaj. 2025 Medvedev ssie, podczas gdy Wu jest zawsze solidnym graczem, a powodem, dla którego nie może zabłysnąć, są jego kontuzje i problemy z kondycją.
Medvedev ssie, ale Wu, który jest znacznie niżej notowany, nie? Wydaje się, że twoja definicja gracza, który ssie, to rozczarowujący gracz z czołowej dziesiątki, dwudziestki lub trzydziestki.

#14 ·
Musi być naprawdę ciężko być fanem Octopusa w dzisiejszych czasach, bez tytułu od Rzymu 2023. Całkowite niedociągnięcie ze strony członka Nowej Wielkiej Trójki, który miał zdominować tenis w latach 2020-2030, a oto jesteśmy w 2025 roku, a Octopus skończy 30 lat na początku 2026 roku. Ciężkie czasy dla fanbojów Octopusa.

#15 ·
Wu sam dusił się jak szalony, tracąc pięć punktów z rzędu od stanu 4-0 w tiebreaku — tylko po to, by Medvedev przy **5-4 powrócił do jeszcze bardziej skandalicznego i źle wykonanego pchania.
Chociaż „powrócił” prawdopodobnie nie jest właściwym słowem, ponieważ sugeruje, że wcześniej robił coś innego — nie, to było to samo stare pchanie przez środek kortu bez głębi czy kątów w desperackiej nadziei, że Wu popełni mnóstwo niewymuszonych błędów. Dokładnie to, nad czym Med i jego nowi „trenerzy” pracowali przez trzy tygodnie od jego odpadnięcia w USO, jest zagadką.

#17 ·
Ostatnio niewiele spałem, więc zasnąłem po zamknięciu dachu, gdy Wu przegrywał 5-7 0-1*, ale nie byłem zbytnio zaskoczony, że udało mu się wrócić po dostosowaniu się do warunków halowych. Wu jest zawodnikiem z czołówki 20-30 na hali, ale nie jest w stanie utrzymać zdrowia wystarczająco długo, aby uzyskać bezpośredni wstęp do turniejów halowych. Wszystkie jego najbardziej imponujące występy, takie jak przeciwko Fritzowi w Dallas, Alcarazowi w Szanghaju w zeszłym roku i dzisiaj, miały miejsce pod zamkniętym dachem, podczas gdy na zewnątrz często łatwo się męczy.

#25 ·
Dlaczego ludzie są tak zaskoczeni? Forma Meda w ostatnim czasie była absolutnym śmieciem, a Wu gra najlepszego tenisa w swoim życiu w tym tygodniu

Tak, miał dużo szczęścia, wygrywając tego drugiego seta, ale tak się dzieje, gdy przeciwnikiem jest gracz, któremu brakuje pewności siebie, są oni zwykle bardziej podatni na zranienie

Byłoby niesamowicie, gdyby Wu wygrał ten turniej