MensTennisForums.com - View Single Post - Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003

View Single Post

Old 07-03-2003, 07:44 AM   #3
AntennA
Registered User
 
AntennA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brussels, Belgium
Age: 36
Posts: 627
AntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond reputeAntennA has a reputation beyond repute
Default Re: Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003

DAGBOEK WIMBLEDON. Pauze

Een forse regendag. Niet goed voor de journalisten, maar nog minder goed voor de spelers. Tennis is sowieso een moeilijke sport als het op timing van de wedstrijden aankomt. De eerste wedstrijd ligt vast, maar wanneer de tweede begint, is altijd gokken.

Om je maaltijden op het juiste moment te nemen, blijft altijd een beetje gokken. Het duurt immers een tijdje voor het voedsel in je lichaam is opgenomen. Je mag niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat eten. Komen daar regenonderbrekingen bij, dan wordt het helemaal moeilijk.

Je hebt als speler ook zoiets als plankenkoorts. De term komt uit de theaterwereld, maar tennissers zijn in zekere zin ook acteurs. De plankenkoorts zorgt ervoor dat je hormonen beginnen te werken. Je begint adrenaline aan te maken om zo optimaal mogelijk te presteren. Na elke onderbreking moet je dus opnieuw die adrenaline aanmaken. En daarnaast bestaan er ook endorfines. Die beginnen na de match te werken en maken je rustig. Maar ook bij elke pauze spelen ze een rol. Het logisch dat je hormonen in de war kunnen raken, als er te dikwijls onderbroken wordt. Je merkt sowieso dat elke pauze een invloed kan hebben. Bij de eerste pauze stond Henman 5-1 achter. Na de pauze stoomde hij plots door naar 5-5.

Ook Clijsters stond vandaag op de baan in het dubbelspel. Ook zij heeft dus last gehad van die pauzes. Voor haar wedstrijd tegen Venus is dat zeker geen goede zaak. Sommigen zeggen dat ze niet meer zou mogen dubbelen, omdat dat haar enkelspel zou kunnen beïnvloeden. Ik weet dat niet. Je kan dat dubbelspel ook beschouwen als een doorgedreven training. Maar niet zoals het vandaag verliep.

Voorspellingen voor morgen? Moeilijk. Venus en Justine hebben in de kwartfinales op mij de beste indruk gemaakt. Beiden waren tamelijk impressionant. Maar het wordt sowieso een hoogdag voor het tennis en als een van de twee Belgische meisjes doorgaat, is het ook een hoogdag voor België.


03/07/2003 Steven Martens

©Copyright De Standaard
AntennA is offline View My Blog!   Reply With Quote