Mens Tennis Forums banner

Marcos in Davis Cup

14K views 210 replies 36 participants last post by  Baghdatis#1 
#1 ·
Bulgaria Davis Cup

Any one going to Bulgaria for Davis Cup? There's a good deal out if you don't mind travelling HELIOS...
 
#135 ·
Marcos is playing:D
He won today against Sorenson, but it wasn't pretty:scared:
6-7 6-4 3-6 7-5 6-4:scared:
But he needed help from the trainer:scared:
 
#136 ·
And Kallias won the first set, lost the second and retired in third against Niland:scared:
So it's 1-1. Doubles tomorrow, and both Marcos and Photos are scheduled to play:unsure:
 
#137 ·
Νίκη με τη βοήθεια του γιατρού


Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον Μάρκο Παγδατή να κερδίζει σε αγώνες Davis Cup, ο κύπριος πρωταθλητής, παίζοντας με τεράστια ψυχικά αποθέματα, κέρδισε μετά απο ένα συγκλονιστικό ματς, τον πρώτο αγώνα της ημέρας σε πέντε σετ, 6-7, 6-4, 3-6, 7-5, 6-4.


Ο Μάρκος, ο οποίος υπέφερε απο πόνους στο γόνατο στο 5-3 του πρώτου σετ, έχασε το πρώτο σετ στο "tie-break" απέναντι στο Ιρλανδό Λούκ Σόρενσεν. Το δεύτερο σετ τέλειωσε υπέρ του Παγδατή με σκορ 6-4, μετά και απο ιατρικό "time-out" στο 1-0.



Στο τρίτο σετ, η απόδοση του Ιρλανδού ανέβηκε κατακόρυφα, παίζοντας πολύ σταθερό και γρήγορο τένις, κερδίζοντας και το σετ με 6-3, μετά και απο δεύτερο ιατρικό "time-out" για τον Παγδατή. Στο τέταρτο και πέμπτο σετ, ο Μάρκος κατάφερε να επιβληθεί αν και δεν μπορούσε να κινηθεί όπως θα ήθελε μέσα στο γήπεδο και πήρε την πρώτη νίκη για την Κύπρο κερδίζοντας τα 2 τελευταία σετ με 7-5 και 6-4, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο στο κεντρικό γήπεδο του Εθνικού Κέντρου Τένις.

Σε δηλώσεις του ο Μάρκος τόνισε την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα, κάνοντας έκκληση προς τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει την Κυπριακή ομάδα, στο δύσκολο αγώνα του διπλού, ο οποίος σίγουρα θα είναι και ο πλέον καθοριστικός αγώνας, αγώνας ο οποίος ίσως κρίνει και τον νικητή της συνάντησης.

"...σίγουρα δεν έπαιξα το καλύτερο μου τένις σήμερα επειδή όπως είδατε υπέφερα κατά διαστήματα απο αρκετούς πόνους στο πόδι...το πρόβλημα στο αριστερό γόνατο δεν ήταν πολύ σοβαρό όμως δεν μου επέτρεπε να κινηθώ σωστά και να παίξω γρήγορο τένις...η αστάθεια στο πόδι σίγουρα επιδρούσε αρνητικά στην αυτοπεποίθηση μου μέσα στον αγώνα...οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες στην αρχή και έφεραν και την ανάλογη κούραση σε κάποια διαστήματα...ο αντίπαλος μου έπαιξε πολύ καλό τένις, χωρίς βεβιασμένα λάθη απο τη βασική γραμμή και σίγουρα έπρεπε να βρώ τις λύσεις για να κερδίσω τον αγώνα...έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου να ξεκουραστώ για τον πολύ σημαντικό αγώνα του διπλού αύριο, τον οποίο αν κερδίσουμε, θα πάρουμε σοβαρό προβάδισμα...ευελπιστώ οτι όλος ο κόσμος θα βρεθεί δίπλα μας στο Εθνικό Κέντρο, υποστηρίζοντας την ομάδα μας..." δήλωσε ο Πρωταθλητής μας στην διάσκεψη τύπου.


Η Κύπρος παίζει με την Ιρλανδία στο δεύτερο γύρο του Davis Cup αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Μάρκος επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Raemon Sluiter στο Ordina Open. Ένας τραυματισμός που πόνεσε πολύ την ψυχολογία του Μάρκου, αλλά του έδωσε και τη δυνατότητα να ανασυνταχτεί.


Ο Φώτος Καλλίας θα υποδεχτεί ως δεύτερος παίκτης στα μονά για την Κύπρο και θα αντιμετωπίσει τον Ιρλανδό Conor Niland. Ο Μάρκος και ο Καλλίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα διπλά εναντίον του James McGee και του Colin O’Brien, πριν από τους επαναληπτικούς των μονών την Κυριακή, όπου ο Μάρκος θα παίξει και πάλι πρώτος.
 
#141 ·
DAVIS CUP SINGLES (1ST MATCH)

CYPRUS (MARCOS BAGHDATIS)
VS
IRELAND (CONOR NILAND)

RESULT: 4-6, 6-3, 6-2, 6-3 CYPRUS

:banana:

It was must have been tough playing not being 100% fit, but at least they got the win :D

Next up: Finland
 
#154 ·
Cyprus vs. Egypt
Group II, Europe/Africa 2010
1st Round
"Spyros Kyprianou" Athletic Centre, Limassol
Stadium Capacity: 5,860
05 March - 07 March 2010
Day 1: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 2: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 3: 1200 hrs (1100 hrs GMT)
Surface: Hard (Acrylic) - Indoors
Ball Type: Babolat VS

Cyprus: Marcos Baghdatis, Photos Kallias, Philippos Tsangaridis, Rares Cuzdriorean
Egypt: Karim Maamoun, Sherif Sabry, Mohamed Mamoun, Mohamed Safwat
 
#155 ·
Line-up:
R1 - R.CUZDRIOREAN (CYP) v. K.MAAMOUN (EGY)
R2 - M.BAGHDATIS (CYP) v. S.SABRY (EGY)
R3 - M.BAGHDATIS / P.KALLIAS (CYP) v. K.MAAMOUN / S.SABRY (EGY)
R4 - M.BAGHDATIS (CYP) v. K.MAAMOUN (EGY)
R5 - R.CUZDRIOREAN (CYP) v. S.SABRY (EGY)

Why not Kallias for singles?
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top