News from Andre [Archive] - MensTennisForums.com

News from Andre

varar
02-24-2005, 02:19 PM
Andre Agassi yearns for trip to Tehran

Thursday, February 24, 2005

LONDON, Feb 24 (IranMania) – Legendry tennis player of Iranian origin, Andre Agassi craves for a trip to Iran.

“What I know about Iran is only through the media. I would like to experience livening in such a religious society as Iran.” Agassi says.

Andre Agassi was born April 29, 1970 in Las Vegas, Nevada. His Iranian-Armenian born father Mike Agassi was an Olympic boxer in 1948 and 1952. Andre, the youngest of 4 children, was deemed a tennis genius at the age of three.

kati830728
03-14-2005, 01:03 PM
Álomházaspár
A tenisz álompárja. Ezt a címkét ragasztották Andre Agassira és Steffi Grafra, amióta a sportág két kiemelkedő klasszikusa 1999. június 6. óta együtt jár. Agassi és Graf 2001. október 22-én álompárból álomházaspárrá vált. Állítólag Andre első látásra Steffibe szeretett, és már 9 évvel ezelőtt is próbálkozott nála. A brühli szőkeség 23 éves volt és 11. Grand Slam-trófeáját nyerte, a tinilányok Las Vegas-i kedvence pedig 22 és élete első győztes GS-döntőjén volt túl. „Én már akkor felfigyeltem rá, megpróbáltam levenni a lábáról, de nem sikerült. Olyan volt, mint egy nehéz teniszmérkőzés. Hiába volt meccslabdám, Steffi azonnal ütött három ászt“ – emlékezett az első bálozásra Andre. Az első csókig hét év múlva jutott el.

Akkor Andre egy Wendy nevű fekete hajú lánnyal járt, aki nem győzött sírni a wimbledoni páholyban, amikor a kedvenc a füvön esélyesebb Goran Ivanisevic ellen beütötte a meccslabdát. Később a szőke sörénnyel, farmergatyában, színes pólókban villogó, paradicsommadárnak becézett aranyifjút a hollywoodi díva Barbra Streisanddal is összehozták, de az álomváros szappanoperájának főszerepét egy másik filmsztárral, a Kék lagúna szépségével, Brook Shieldsszel domborította. A színes, szélesvásznú életet élő kettős 1996. február 28-án, egy hawai nyaralás során jegyezte el egymást, s az esküvőt látványos külsőségek között 1997. április 19-én a kaliforniai Monterey melletti szivárványvároskában, Carmelben tartották. Andre 27, Brook 31 éves volt, és legalább 4 gyereket tervezett. A színésznő leszögezte, évi tíz tornára utazik el férjével. Azt nem rögzítették, Andre hány partira megy el nejével, de az 1995, április 10-én életében először világelső Agassi az esküvő után fél évvel a világranglista 141. helyére csúszott, így gyaníthatóan ő igazította programját az asszonyéhoz.
Andre 1998-ban társult Brad Gilberttel, akinek edzései nyomán novemberre a ranglista 4. helyére küzdötte vissza magát, de ez nem használt a házasságának, 1999 áprilisában a színésznő szóvivője útján jelentette be: barátok maradnak, de két év után elválnak. Agassi pályája június 6-án megint csúcsra ért, a Roland Garros-diadallal egyike lett a tenisztörténet öt, mind a négy Grand Slam-tornát megnyerő férfi játékosának, az esti banketten pedig együtt lejthette a nyitótáncot Steffi Graffal.
Párizs valósággal megveszett Steffiért, és a szerelem városában Andre is belehabarodott.
Az első randevút jóval megelőzte az első csók, ami 1999 márciusában, a Key Biscayne-i torna alatti edzésen csattant el. „Elhatároztuk, hogy együtt edzünk. Amikor mindketten bementünk a hálóhoz, megcsókoltam“ – vallotta Agassi.

Steffi minden tornára elkísérte az ismét világelsővé avanzsált Agassit, aki idén júniusban már arról beszélt Londonban, hogy kész az apaságra. Steffi édesanyja júliusban, Brühlben szólta el magát, hogy lánya valóban terhes, s Agassi meg is kérte szerelme kezét. „Azt szeretném, hogy a gyermekem tisztességes családban szülessen, ezért hamarosan megtartjuk az esküvőt. Számomra nagyon fontos a család, úgy érzem, száz százalékig fel vagyok készülve az apaságra. Akár hiszik, akár nem, úgy vágytam a gyerekre, mint a nők a fehér ruhás esküvőre“ – mondta Andre, de az időpontról úgy nyilatkozott, hogy a frigy csak kisfiuk decemberi születése után esedékes.
Ám a lehető legnagyobb titokban a Las Vegas-i városházán, Michael Cherry békebíró irodájában kimondták a boldogító igent. Andre 22 karátos, gyémántokkal ékasített – 42 millió forint értékű – esküvői gyűrűvel lepte meg hitvesét, elsőszülött fiát pedig egy 23 millió dollárért vett, San Francisco Bay-i villával. A baba négy nappal az esküvő után – a vártnál 3 héttel korábban – jött világra, október 26-án, a kora hajnali órákban egy Las Vegas-i magánklinikán. Az apás szülés komplikációk nélkül zajlott, s miután Agassi karjaiba vette 2,6 kilós, 50 centis kisfiát, csak ennyit mondott: „Ez életem legnagyszerűbb pillanata“.

Can somebody try to translate this article.Thanks