Mens Tennis Forums banner

Robin Haase Cheering Thread

104K views 846 replies 76 participants last post by  Mae 
#1 ·
Lets all cheer for Haase if you are a fan
 
#2 ·
Challenger Mons

Feliciano Lopez vs. Robin Haase

Hopefully he can play a good match against this very good player
 
#3 ·
Robin lost a very close match , after having 2 matchpoints in the tie-break. He now lost to Coria, Ferrero and Feli Lopez in 3 sets.

Good luck next week in Rennes
 
#10 ·
Robin en Igor spelen de DubbelFinale van de Challenger van Louisville.

Robin Haase (NED) /Igor Sijsling (NED) d. Hugo Armando (USA) /Santiago Gonzalez (MEX) 7-6 (3), 6-4
 
  • Like
Reactions: Nymeria
#12 ·
Robin en Igor hebben de dubbeltitel van de challenger in Louisville gepakt na een walkover, Gefeliciteerd
 
#13 ·
Robin weer in de kwartfinale na zeges op Witten 76 67 63 en Santi Gonzalez 61 62
 
#14 ·
Robin Haase bereikt de halve finale na een zege op top honderd speler Frank Dancevic, 76 36 75. Knappe zege van Robin, nu Lucky Loser Eric Nunez
 
#15 ·
Robin Haase gaat zijn eerste Challenger finale spelen in Nashville

Robin Haase d. Eric Nunez 61 76(3)
 
#16 ·
Na een 76(9) 63 zege op top honderd speler Kristian Pless (DEN)(3) heeft Robin voor het eerst een Challenger gewonnen in Nashville en tevens 60p , Klasse Robin
 
#17 ·
Such a nice tournament in Nashville for Robin. I am so happy I got to see him because he definitely plays mostly outside of the United States.

I am excited about his 2007. :D
 
#18 ·
yeah, me to, would be awesome if he qualifies for the Aussie Open, first half year of 2007 he hasn't many points to lose, he mainly played futures, so maximum points to lose in a week are 12. Hopefuly he will reach the top hundred
 
#19 ·
New Career high for Robin Haase 163 en 254 punten. Tot juli heeft Robin maar 58p te verdedigen allemaal in futures.
 
#20 ·
Oud stukje over Robin Haase, wel grappig

Artikel uit De Gelderlander van 28-07-2003

Robin Haase als komiek op de tennisbaan

Door MAAIKE LANGE


NIJMEGEN - Hoe vaak kan er smakelijk gelachen worden op de tribune bij een finalepartij? Bij de wedstrijd tussen Robin Haase uit Den - Haag en Wouter Meijer was dat gisteren gelukkig wel het geval.


Als je met een verkeerd been uit bed bent gestapt, moet je eens naar Robin Haase gaan kijken. De jonge tennisser maakt je dag goed. Op de tribune aan het centre court wordt hartelijk gelachen. Haase heeft iets van een komiek. Zijn benen als stokjes brengen hem in razendsnel tempo naar alle hoeken van de baan. Ook als de bal buiten de lijnen is, rent hij onvermoeibaar voort. Want ook die uitbal wil hij halen om 'm op te wippen en, hups, in z'n broekzak te laten verdwijnen. Misschien dat hij er een geheime puntentelling op na houdt, die alleen hijzelf kent. Voor hem is geen enkele bal verloren. De bal danst om hem heen alsof ie aan een draadje aan zijn armen hangt. De glimlach verdwijnt niet van z'n smoel.

Haase staat in de finale van het A-toernooi aan d'Almarasweg tegenover Wouter Meijer. Haase is favoriet. Beide jongens speelden een dag eerder ook in de kwartfinale in de B (categorie 3) tegen elkaar. Meijer verloor toen, Haase won later de finale in de B.

Deze zondagmiddag ontmoeten ze elkaar dus weer. Meijer versloeg in halve finale Hugo Leenders van Rapiditas. Hij staat bekend als stug, stoer en stevig verdedigend. Hij is een meester in het terugbrengen van de ballen. Hij loopt veel, is geconcentreerd.

Haase is de losbol van het stel. Als zijn tegenstander een vloek laat ontglippen, werpt hij een steelse blik op hem. Precies zo dat het publiek het ziet, trekt hij hoog de wenkbrauwen op. Of als zijn tegenstander zich waagt af te vragen of de bal echt wel buiten de lijnen is, trekt Haase bij de volgende twijfelachtige bal de stoute schoenen aan. Hij huppelt naar de lijn en werpt het aan een grondig onderzoek. Je verwacht dat hij elk moment een leesbril uit zijn zak kan halen.

Maar er is meer dan dat. Want Haase is gewoon een heel goede tennisser. Hij staat op de 134ste plek op de wereldranglijst bij de junioren. Met Jong Oranje speelt hij volgende week de Davis Cup in Madrid. Dit seizoen verzamelt hij flink wat punten, zodat hij volgend jaar kan uitkomen bij de grand slamtoernooien voor junioren.

"Die grand slams vinden tegelijkertijd plaats met de grote grand-slams. Dan heb ik kans om met Agassi in een kleedkamer te zitten."

Haase staat min of meer toevallig op het Rapiditastoernooi. Hij heeft een weekje rust met Jong Oranje. Omdat zijn oma en familie in Nijmegen wonen, besloot hij mee te doen aan het A- en B-toernooi. Vorig jaar was de Hagenaar ook aanwezig. Toen verloor hij in de kwartfinale in de B en plaatste hij zich niet voor het A-toernooi. Hij is in een jaar tijd behoorlijk sterker geworden.

Ook buiten de baan, heeft hij die guitige blik in zijn ogen. En hij geeft toe, hij is een publieksspeler. Soms verliest hij een partij, omdat hij zich iets te veel met de tribune bemoeit. "In Marokko stond ik in de finale tegen een Marokkaan. Hij speeld evoor ene thuispubliek. Het duurde even, maar op een gegeven moment ging het ook voor mij klappen."

In twee sets, 6-1, 6-4, verslaat hij deze middag Meijer. De laatste set was niet de beste van het toernooi. Zijn moeder vindt dat hij in deze set te lang met zijn tegenstander meeging. En inderdaad, ook was hij iets teveel met de mensen aan de zijlijn bezig. Haase: "Mentaal moet ik sterker worden. Ik trek me niet zoveel van anderen aan, maar ik moet meer bij mijn eigen spel blijven."
 
#21 ·
Haase ligt jaren voor op schema
Van onze verslaggever Robèrt Misset


ROTTERDAM - Luister naar het radiospotje waarin Raemon Sluiter in onvervalst Rotterdams de nationale Masters in zijn woonplaats aanprijst en je proeft het respect voor het aanstormende talent. Niet Verkerk of Schalken, of een divisie lager Wessels en Van Gemerden, maar de 19-jarige Robin Haase is de belangrijkste uitdager van de nummer 1 van Nederland.

Uitleg
Ontspannen meldde Haase zich woensdag voor zijn eerste optreden in het Topsportcentrum tegenover De Kuip. Voor de spelers, die al over enkele weken in Australië aan het nieuwe seizoen beginnen, valt de Masters in een trainingsweek. Naast de conditietraining wenste Haase echter weer wat ritme op te doen, al trof hij daartoe geen ideale tegenstander.

Aan talent ontbreekt het de 21-jarige Boy Westerhof niet. Maar de Drentse baseliner speelt altijd in de hoogste versnelling en etaleerde bovendien zijn mentale kwetsbaarheid. Zo hield Westerhof de twee jaar jongere Haase drie sets (3-6, 6-3, 6-4) aan de praat, zonder hem werkelijk in verlegenheid te brengen.

Met de kalmte van de routinier ‘leest’ Haase een wedstrijd en hij had het na het verlies van de eerste set al snel gezien. ‘Vandaag speelde Westerhof wel heel extreem’, zei Haase, glimlachend. ‘Ik wist dat hij na de eerste set beslist een mindere servicebeurt zou afleveren en dat ik dan moest profiteren. De makke van dit soort spelers is dat ze twee toverballen en vier afzwaaiers in een game kunnen slaan.’

Het was de juiste analyse van een amusante partij, waarin Haase bijtijds zijn sterkste wapens (de service en een zwiepende forehand) in stelling bracht. Hij kan nog amper bevatten hoe snel het met hem is gegaan.

Vorig jaar tekende Haase voor een plekje bij de beste 400 tennissers van de wereld. Die progressie had hij nodig om in 2007 te kunnen voldoen aan de eisen van de bond aan de spelers van Jong Oranje. Maar na zijn reuzensprong op de wereldranglijst in 2006 ligt de 19-jarige Hagenaar al twee jaar voor op schema.

Toevallig ontdekte Haase op een website zijn naam in het rijtje van de acht snelst gestegen tennissers. De Duitser Benjamin Becker, die zijn vroegere idool Andre Agassi op de US Open naar zijn pensioen sloeg, en het Kroatische toptalent Marin Cilic; tussen hen in stond Haase toch maar mooi. ‘Ik had het niet zo bijgehouden. Maar sinds november 2005 ben ik ruim 800 plaatsen gestegen.’

Als nummer 167 van de wereld mag Haase meedoen aan de kwalificaties van de Australian Open, zijn eerste Grand Slam bij de senioren. ‘Terwijl ik volgens de normen van de bond pas in 2008 in de top-200 moet staan. Ik merk dat andere spelers nu op me gaan letten.’

Haase realiseert zich dan ook dat de moeilijkste route naar de top-100 – hij heeft zijn doelen snel verlegd – nog moet volgen. ‘Ik zal nu mijn reputatie moeten vestigen. Als ik me bij de kwalificaties in Melbourne zou laten gaan, krijg ik het stempel van de speler, die op belangrijke momenten zijn hoofd verliest. Al ben ik daar niet zo bang voor. Ik ben van nature vrij rustig.’

Haase wil er maar mee zeggen dat hem nu pas werkelijk de maat wordt genomen door de wereldtop. Al ervoer de powerhitter tijdens zijn laatste tournee door de Verenigde Staten dat hij een hogere status heeft gekregen. ‘Die Amerikaanse jongens hadden me sinds de jeugd niet meer gezien. ‘Going well’ zeiden ze. Meer dan twee woordjes waren het niet. Maar ze onderstreepten dat er anders tegen me wordt aangekeken.’

Hoewel het Nederlandse team op de laatste dag van het duel met Tsjechië al gedegradeerd was uit de wereldgroep van de Davis Cup, zag Haase een droom in vervulling gaan. Hij mocht de slotpartij spelen tegen Jan Hernych en meer nog dan zijn zege op een speler uit de top-100 raakte hij ontroerd door de apotheose.

Haase: ‘Echte idolen heb ik nooit gehad, al was Agassi een voorbeeld voor me. Ik raak ook niet opgewonden van het idee dat ik straks misschien tegen Federer of Nadal moet spelen. Ze zijn al bijna collega’s geworden.

‘Het was wel altijd een droom van me om in een vol stadion een partij te eindigen met een ace. Het was bijzonder om het tegen Hernych zo uit te kunnen maken.’

Zijn Duitse vader vond het goed zo. Robin Haase heeft weliswaar een dubbele nationaliteit, maar als tennisser zegt hij in Nederland te zijn geboren. ‘Vanaf mijn 6de jaar woon ik in Nederland, bij het WK voetbal steunde ik Oranje.’

Misschien maakte de nieuwe Davis Cupcaptain Jan Siemerink maandag al kennis met zijn nieuwe kopman. Haase, lachend: ‘Sluiter is wat mij betreft nog steeds nummer één. Maar ik hoop nog wel tien jaar Davis Cup te spelen.’
 
#22 ·
Robin staat in de halve finale van de Masters, hopelijk finale tegen sluiter

Robin speelt ook de challenger van Noumea in week 1 van 2007, hij is vooralsnog het 6e reekshoofd
 
#26 ·
Haase in thriller onderuit op Australian Open
door onze Telesportredactie

Robin Haase
Foto: (c) Henk Koster
MELBOURNE - De kennismaking met de grandslamwereld liep voor Robin Haase op een enorme teleurstelling uit. In een bizarre, maar uiterst amusante tennispartij ging de Nederlander in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open onderuit. De knotsgekke Braziliaan Julio Silva plaatste zich na drie meeslepende sets (2-6, 6-4 en 9-7) voor de tweede ronde.
Haase wond er direct na het voor hem op een domper uitgelopen duel geen doekjes om: “Het liefst zou ik nu in een hoekje even stilletjes willen gaan zitten huilen; dat gevoel heb ik eigenlijk niet meer gehad sinds ik in de jeugd tot twaalf jaar speelde”, aldus de Hagenees. “Ik ben echt heel erg teleurgesteld, vooral in de manier waarop ik tijdens deze wedstrijd heb gespeeld.”

Haase leek zijn allereerste optreden op een grandslambaan met een zege te gaan beklinken, maar na de ‘simpele’ winst van de eerste set belandde hij in een ware veldslag die uiteindelijk bijna drie uur zou duren. “Ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet vol voor de ballen ging, zoals ik dat normaal gesproken wel doe”, zo sprak een zelfkritische Haase vlak na de bizarre ontknoping van de zenuwslopende tennismarathon. “Vooral de vele kansen die ik heb verprutst om in de tweede en derde set de service van Silva te breken, zullen me nog wel even achtervolgen. Ik ging gewoon te vaak ‘op safe’, terwijl ik heel goed weet dat ik dat juist niet moet doen. Ik heb het hier zelf laten liggen.”
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top