Sporza - MensTennisForums.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 05-07-2004, 06:48 AM Thread Starter
Registered User
 
AntennA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brussels, Belgium
Age: 38
Posts: 627
                     
Sporza

Dit stond in De Standaard van vandaag:

Sportzender VRT gaat breed

BRUSSEL - Rob Vanoudenhoven, Ben Crabbé, Jan Leyers: de namen van de mensen die programma's gaan presenteren op Sporza, maken duidelijk dat de tijdelijke sportzender van de VRT een breed publiek moet aanspreken. Wie niet zo gebrand is op de prestaties van de sporters, kan zijn - of haar - hart ophalen met de vele praat-, quiz- en human-interestprogramma's. Ook het VRT-archief wordt nog eens omgespit.

MET 650 uur aan live-beelden van sportevenementen vul je nog geen zender, zelfs al is het er een met een tijdelijk karakter. Daarom biedt Sporza ook circa 350 uur uitzendingen in de marge van de vele sportgebeurtenissen die deze zomer rijk zal zijn.

Vanaf de allereerste dag - 31 mei - en bijna de hele zomer lang, loopt er bijvoorbeeld een dagelijkse sportquiz: Quizta. Die bestaat in drie versies, telkens gekoppeld aan een ander kampioenschap en telkens met een andere presentator.

De eerste reeks van twaalf afleveringen heeft te maken met het EK Voetbal in Portugal en wordt gepresenteerd door Ben Crabbé. Tijdens de Ronde van Frankrijk neemt Rob Vanoudenhoven het 21 dagen over en vlak voor de Olympische Spelen in augustus is het de beurt aan Jo Van Damme voor een reeks van achttien uitzendingen.

,,Quizta moet een geestig quizje worden'', zegt Crabbé. ,,Er valt niets te winnen, er wordt enkel voor de eer gespeeld. Twee teams van telkens drie mensen nemen het tegen elkaar op. Daar zullen veel sporters en ex-sporters bij zitten, maar ook bekende sportliefhebbers. Elk team heeft een vaste captain. Voor de voetbalversie zullen dat Herman Brusselmans en Rick De Leeuw zijn.''

Behalve deze quiz moeten enkele praatprogramma's voor variatie zorgen op de sportzender. Ook daarvan is de eerste uitzending al op de eerste dag gepland.

In de rechtstreekse talkshow A propos Roland Garros ontvangt Karl Vannieuwkerke op een dakterras aan de Champs Elysées schoon volk om over de tennisactualiteit van de dag te praten.

Kort voor het EK voetbal blikt Carl Huybrechts samen met gewezen Rode Duivels terug op betere tijden in De oude doos. Over de andere talkshows wordt nog weinig bekendgemaakt, maar het staat vast dat Jan Leyers een ,,Olympische'' talkshow zal presenteren vanuit Athene.

Stijn Meuris, bekend als zanger van Monza en als reporter van Man bijt hond, gaat op zoek naar de mens achter de sporter. In Stijn ontmoet ontvangt hij vanaf 1 juni een drietal coryfeeën van de Belgische sport in het oude, leegstaande zwembad van Sint-Niklaas. Daar voert hij een goed gesprek met de sporter, dat gemonteerd wordt tot vijf afleveringen van twaalf minuten, die verspreid over één werkweek worden uitgezonden. Robert Van de Walle, Tom Boonen en Cédric Van Branteghem hebben al toegezegd, maar er komt misschien nog iemand bij.

Zijn bijdragen worden afgewisseld met die van Koula Terkessidis, een voormalige professionele turnster die nu al negen jaar reportages maakt voor Afrit 9. Het verschil: Koula ontmoet wordt opgenomen in een oude gymzaal. Voor dit programma staan Johan Museeuw en Ludo Philippaerts al gepland, en daar komt minstens nog één grote naam bij.

Opvallend is dat beide human-interestprogamma's, die nochtans een identieke opzet hebben, door twee verschillende productiehuizen worden gemaakt, respectievelijk Sylvester Productions (bekend van het Canvas-programma Spike en de docusoap over Racing Genk die op VT4 werd uitgezonden) en Sultan Sushi (de makers van het TV1-programma Verborgen verleiders).

Dat zijn niet de enige Vlaamse productiehuizen die door Sporza worden verenigd. De sportkwis Quizta wordt gemaakt door De Mensen, het productiehuis van Ben Crabbé, maar dat belet niet dat de Woestijnvis-coryfee Rob Vanoudenhoven eraan meewerkt. Woestijnvis heeft overigens zelf nog een programma in petto: tijdens de Ronde van Frankrijk zal Martin Heylen een soort De laatste show op verplaatsing presenteren.DE beheerders van het VRT-archief zullen de komende weken niet met hun vingers zitten te draaien. Ter voorbereiding van het EK voetbal wordt bijvoorbeeld teruggeblikt op de geschiedenis van het tornooi in Op weg naar Euro 2004.

Uit de elf kampioenschappen die sinds 1960 hebben plaatsgevonden, worden de mooiste goals en de gedenkwaardigste momenten nog eens bovengehaald. In Huybrechts' De oude doos worden zelfs vier wedstrijden, mét commentaar van Rik De Saedeleer, gedeeltelijk herhaald. De kijker kan onder andere de finale van 1980 tussen België en West-Duitsland nog eens beleven.

Tot slot toont Sporza in vier afleveringen de geschiedenis van de wereldvoetbalbond FIFA, die dit jaar honderd kaarsjes mag uitblazen.

Omdat daarmee nog niet alle zendtijd is gevuld, krijgen ook minder bekende sporten aandacht op Sporza. Zo krijgen we dit jaar de finals van de Amerikaanse basketcompetitie NBA te zien, weliswaar in uitgesteld relais, en er wordt ook nog eens gebokst op de Vlaamse televisie. Ook voor atletiek, volleybal en zwemmen wordt zendtijd uitgetrokken.

De tijdelijke tv-zender zou wel eens heel wat sportliefhebbers kunnen weglokken van de VRT-radio. Maar die mag dan wel een weekje vroeger beginnen: op 24 mei. De naam van de radiozender 927live verandert dan in Sporza voor de eerste wedstrijdverslagen vanop Roland Garros. Op die dag verandert ook de website 927live.be - momenteel een onderdeel van de VRT-nieuwssite - in sporza.be. Daar vindt de bezoeker uiteraard veel sportnieuws, maar ook enkele spelletjes die te maken hebben met de grote sportevenementen van deze zomer.

Sporza, vanaf 31 mei tot 3 september, dagelijks van 13.30 tot (minstens) 23.00 uur

Go Belgian players!

Gilles Elseneer - Xavier Malisse - Dick Norman - Christophe & Olivier Rochus - Kristof Vliegen
Dominique Coene - Steve Darcis - Frederic De Fays - Niels Desein - Jeroen Masson - Stefan Wauters

Last edited by AntennA; 05-07-2004 at 06:51 AM.
AntennA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-07-2004, 08:01 AM Thread Starter
Registered User
 
AntennA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brussels, Belgium
Age: 38
Posts: 627
                     
Re: Sporza

en dit komt van de GVA:

Bij de grote evenementen die de rode draad doorheen de sportzomer zijn, horen drie grandslamtoernooien: Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Sporza opent op 31 mei, met de achtste finales op Roland Garros. In Parijs doet de zender er overigens nog een schepje bovenop met de talkshow A propos Roland Garros, waarin commentator Karl Vannieuwkerke zeven dagen lang gasten ontvangt in een studio op de Champs Elysées: co-commentator Steven Martens en tenniscoryfeeën die hun mening ventileren. De vliegende reporters in Parijs (en later ook in Londen) zijn Els Jackxsens en Inge Van Meensel. Als ze niet op zoek zijn naar een reactie uit het Clijsters- of Henin-kamp, volgen ze persconferenties, trainingssessies of Belgische supporters.

A propos Roland Garros, van 31 mei tot 6 junu, elke dag, omstreeks 21.15u.

Go Belgian players!

Gilles Elseneer - Xavier Malisse - Dick Norman - Christophe & Olivier Rochus - Kristof Vliegen
Dominique Coene - Steve Darcis - Frederic De Fays - Niels Desein - Jeroen Masson - Stefan Wauters
AntennA is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-07-2004, 09:05 AM
MONSOON season.
 
CooCooCachoo's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Upstate New York
Age: 31
Posts: 78,571
                     
Re: Sporza

De VRT? Dat is toch ook de zender die we in Nederland kunnen ontvangen?

BEMELMANS | CHARDY | CHIUDINELLI
CIPOLLA| ROGER-VASSELIN | MCGEE

CooCooCachoo is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-07-2004, 09:20 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 119
                     
Re: Sporza

Quote:
Originally Posted by CooCooCachoo
De VRT? Dat is toch ook de zender die we in Nederland kunnen ontvangen?
Het is een volledige nieuwe zender die speciaal voor deze zomer wordt opgestart om alle sportevenementen te kunnen uitzenden zonder de normale programmatie te storen. En het zal wss niet verdeeld worden in Nederland, vooral vanwege uitzendrechten...
Svennovitch is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 05-10-2004, 12:59 PM
Registered User
 
fleemke²'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 556
                     
Re: Sporza

Karl op het dak van RG ... t zal mss nog veranderen want Kim doet niet mee he mss wilt m nu ni meer

"Justine not yet the number 1 monday, but that’s just because you can’t measure heart with a computer" Greg Laub, September 6, 2003Tommy Haas and Olivier Rochus
fleemke² is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-10-2004, 01:14 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 119
                     
Re: Sporza

Quote:
Originally Posted by fleemke²
Karl op het dak van RG ... t zal mss nog veranderen want Kim doet niet mee he mss wilt m nu ni meer
Karl ziet veel liever Justine spelen dan Kim.
Svennovitch is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-10-2004, 03:49 PM
Registered User
 
misyou25's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Age: 30
Posts: 2,951
                     
Re: Sporza

what's the matter?
misyou25 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 05-10-2004, 03:50 PM
Registered User
 
misyou25's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Age: 30
Posts: 2,951
                     
Re: Sporza

i have to learn dutch.... might be better:-)
misyou25 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-10-2004, 09:17 PM
Registered User
 
fleemke²'s Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 556
                     
Re: Sporza

Quote:
Originally Posted by Svennovitch
Karl ziet veel liever Justine spelen dan Kim.Daarmee dat elke Justine-fan grijze haren krijgt bij het horen van zijn naam

"Justine not yet the number 1 monday, but that’s just because you can’t measure heart with a computer" Greg Laub, September 6, 2003Tommy Haas and Olivier Rochus
fleemke² is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register NowIn order to be able to post messages on the MensTennisForums.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this PagePosting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome