MensTennisForums.com - View Single Post - Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003
View Single Post
post #5 of (permalink) Old 07-07-2003, 12:09 AM Thread Starter
AntennA
Registered User
 
AntennA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brussels, Belgium
Age: 38
Posts: 627
                     
Re: Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003

... de allerlaatste ....


DAGBOEK WIMBLEDON. Ken uzelf

Welke criteria zijn belangrijk om vast te stellen of we als land een goed tornooi hebben gespeeld? Wanneer ben je een sterk tennisland?

In de eerste plaats moet je kijken hoeveel spelers je aan de start brengt. In een tornooi als dat van Wimbledon spelen alleen de besten. Hier mogen deelnemen, is al een prestatie. Dus, de breedte van je vertegenwoordiging zegt veel. In de twee enkeltornooien speelden acht Belgen. Ter vergelijking: Nederland had er vijf. Natuurlijk komen we niet aan de aantallen van Spanje, Argentinië, de VS of Rusland, maar met onze acht flirten we met de toptien. Bovendien hadden we Tom Vanhoudt nog in het dubbelspel, en Kirsten Flipkens bij de junioren.

Dan moeten we kijken hoeveel van die spelers kunnen doorgaan. Spelers die in staat zijn een wedstrijd te winnen. Opnieuw zien we dat we drie spelers naar de tweede week brengen. Van Kim en Justine zijn we dat gewend, maar geregeld stoot ook een van de mannen door. In Parijs was het Xavier Malisse, in Wimbledon de jongste Rochus. Eigenlijk bereikt 30 procent de tweede week. Dat is goed.

En derde criterium is de jeugd. We hadden één meisje in het kwalificatietornooi van de junioren en eentje in het hoofdtornooi. Maar die wint dan wel. Ook vorig jaar hadden we met Steve Darcis een halvefinalist. Bovendien zijn onze echte toppers allemaal prille twintigers. Dus, ook dat is gunstig.

Conclusie: we brengen geen Spaanse of Argentijnse armada's aan de start, maar we brengen wel kwaliteit. Een beetje zoals de Zwitsers. Ook geen land met een grote sportcultuur, maar ze leveren geregeld goede tennissers af, dankzij een goede structurele werking. En met Roger Federer hebben ze nu weer een kanjer. Ook we zijn klein, maar structureel goed bezig. Daarover moeten we niet verwaand doen, maar ook niet vals bescheiden. Ken uzelf, heet dat.


07/07/2003 Steven Martens

©Copyright De Standaard
AntennA is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome