MensTennisForums.com - View Single Post - Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003
View Single Post
post #2 of (permalink) Old 07-02-2003, 07:25 AM Thread Starter
AntennA
Registered User
 
AntennA's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Brussels, Belgium
Age: 38
Posts: 627
                     
Re: Diary of Steven Martens @ Wimbledon 2003

DAGBOEK WIMBLEDON. Armstrong

De kwartfinales bij de vrouwen leverden verwachte winnaars op. Net zoals in Parijs wordt het ook nu een strijd tussen de Williamsen en het Belgische duo. Er is een groot verschil tussen het vrouwen- en het mannentennis. Je zou het kunnen vergelijken met disciplines in de autosport: de Formule 1 en de Nascar-races. Hetgeen er bij de vrouwen gebeurt, stemt overeen met de Formule 1: er zijn twee Ferrari's, twee McClarens en twee Williamsen die alles domineren. Alleen heten die Williamsen in het tennisjargon toevallig Davenport en Capriati. Het Formule 1-circus krijgt veel kritiek, de tennissende meisjes evenzeer. Maar in beide gevallen blijven de mensen kijken. De moderne sportliefhebber zit raar in elkaar: langs de ene kant houdt men er rekening mee dat de favorieten zelden in de fout gaan; anderzijds blijft men geïnteresseerd omdat men hoopt op een uitschuiver.

Bij de mannen ziet het plaatje er helemaal anders uit. Omdat autoracen in de VS bij ons niet echt wordt gevolgd, zal ik het er maar op houden dat het mannentennis ook overeenkomsten vertoont met het wielrennen. In elke discipline heeft men specialisten. Vandaar dat het nog maar zelden gebeurt dat één iemand meer dan één Grand Slam-tornooi wint. Hetzelfde zullen zien in de komende Tour. Lance Armstrong mag dan wel de beste van het pak zijn, de Amerikaan zal heus niet alle ritten op zijn naam schrijven. En Johan Museeuw kan ook niet alle klassiekers winnen.

In het tennis verloopt het niet anders. Af en toe steken er wel eens nobele onbekenden hun neus aan het venster. Maar uiteindelijk wint er steeds iemand die deel uitmaakt van de brede top. Let op: het is nooit anders geweest. Weet je nog dat Lewis hier ook de finale speelde tegen McEnroe en dat Vasselin maar nipt verloor van Connors in een halve eindstrijd?

In de kwartfinales van dit jaar zijn mijn favorieten Federer, Roddick, Henman en Philippoussis. Natuurlijk kan één van hen struikelen, maar ik ben ervan overtuigd dat de winnaar uit dit kransje komt.


02/07/2003 Steven Martens

©Copyright De Standaard
AntennA is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome