MensTennisForums.com - View Single Post - Soderking Chat Thread vol.1
View Single Post
post #2388 of (permalink) Old 11-13-2012, 07:59 PM
country flag superganon
Registered User
 
superganon's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Age: 27
Posts: 301
                     
Re: Soderking Chat Thread vol.1

Quote:
Originally Posted by AgnRus View Post
2013 – ödesår för Söderling

Bit för bit gör Robin Söderling framsteg.

Frågan är bara om det är tillräckligt snabbt för att tenniskarriären ska kunna återupptas?

– Blir det comeback så ska det vara under 2013. Annars har det ju gått mer än två år, säger han i en exklusiv intervju med TT.Rent fysiskt skulle ingen tro att det finns några problem. Robin Söderling ser ungefär lika vältränad ut som när han tillhörde världstoppen.

Problemet är inte synligt men har ändå blivit påtagligt.

Snart 1,5 år har nu gått sedan han senast spelade på ATP-touren. Sedan kom bakslaget, körtelfebern och ett uppehåll som nu sträckt sig på obestämd tid. Intervjun med TT är en av få som han valt att göra under den här perioden.

TT: Du har ännu inte tagit något avgörande beslut kring din karriär?

– Nej. Däremot känner jag att ju längre tiden går så måste jag veta för ovissheten är inte så rolig. Blir det inte comeback under 2013...då vet jag inte vad. Då kan jag sikta in mig på veterantouren. Då känner jag att det blir tufft att komma tillbaka.

Söderling säger det ändå med ett leende. Under frånvaron har han lärt sig att inte ta något för givet.

– Den som är mest frustrerad är jag själv. Jag gör allt jag kan för att komma tillbaka.
Tog prover

Under två månader i somras var han hos specialistläkare i San Francisco, "de tog prover så att jag såg ut som en nåldyna", och man hittade bland annat obalans i sköldkörteln. Inget riktigt svar har dock kunnat ges varför han fortfarande under perioder känner av mattheten.

– I början hade jag symptom av körtelfebern, "pingisbollar" i halsen och feber, men det gick över. Nu är det bara mattheten. Det är som den aldrig ger med sig.

Vad är din status nu?

– Skillnaden är att jag tål mera träning. Hade du frågat mig för två-tre veckor sedan hade jag varit riktigt positiv. Då kunde jag spela varannan dag men sedan blev jag förkyld. Hela tiden måste man också känna efter. En dag kan man köra 30 minuter, sedan nästa dag är det för mycket. Det är skitjobbigt.

Känner du dig stressad?

– Nja, i början när man vilade tre dagar tyckte man det var mycket. Nu har jag släppt det. Däremot frustrationen och maktlösheten, den är riktigt irriterande.

Vem har du talat med?

– Jag har pratat lite med en idrottspsykolog. Situationen har varit frustrerande men ändå inte sjukt jobbigt. Jag kan bara acceptera det. Det gör man inte på en dag men med tiden har jag lärt mig.
Nybliven pappa

Trots allt som skett är Söderling positiv, han är nybliven pappa, säger själv att han nu har en god känsla:

– Visst, det finns dagar då jag tänker "varför skulle det här hända?" Men det finns inte så mycket att göra. Förut fanns inte alternativet jag inte skulle komma tillbaka. Men om jag inte gör det, då får det vara så – tyvärr.

Vad är målet, komma tillbaka till toppen eller bara se om går det att återuppta karriären?

– Både och. Sedan får jag börja med det sistnämnda. Det känns ändå som det finns där.

– Sedan vore det roligt om jag fick sluta på egna villkor.http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article15771081.ab

so .... 2013 or never
so pretty positive news in my mind. he is pushing for a return in the near future. it glads me that he can do more intense training now. if he returns it will be bombastic! will be funny if he faces top 4 in 1 round or so xD he is 28 years old and im glad if he can make a return before he's 30. i mean if ferrer and federer and post 28 year olds can make themselfs in top 10, 20-i feel robin wont be pushed by the clock. its almost 1 month to 2013 and i belive we will get more info soon since he makes more statments, hints and speculations for a 2013 return. can it please be 2013 now!?!?!?!
superganon is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome